Niveaubeskrivelse og holdinddeling!

Vi deler jer ind i 4 kategorier ud fra din erfaring og færdigheder, du vælger selv hvilken gruppe du vil køre i.
Du vil også opleve, at vi slår nogle af grupperne sammen, hvis der ikke er ryttere nok til 4 niveauer.

Det er ekstremt vigtigt, at du er ærlig overfor dig selv omkring dit niveau.
Vi ønsker, at du skal have en sjov og sikker oplevelse. Hellere starte et niveau under, så kan du altid dagen efter skifte et niveau op.

Grupperne du kan vælge imellem når du melder dig til en tur, er Discovery, Adventure, Explorer og Rally.
Niveauerne er primært baseret på jeres køreerfaring og færdigheder i at håndtere din motorcykel. Længden af ruter og antal kaffepauser spiller også ind.

Her er en oversigt over de vigtigste forskelle mellem disse rytterkategorier: 1. Discovery, 2. Adventure, 3. Explorer og 4. Rally 

Discovery: Du har kørt lidt eller er ny på grus og i terræn. Du bygger stadig på de grundlæggende færdigheder og bygger på din selvtillid.
Eller du vil have tid til at nyde turen, køre i eget tempo og nyde udsigten.
Her køres typisk med guide, som kan hjælpe dig med at blive bedre og sørge for at i ikke ender i ting langt over niveau. Ruterne er typisk mellem 100 – 150 km

Adventure: Du har styr på de grundlæggende færdigheder. Du vil gerne have lidt mere fart på og kører længere. Ruterne er typisk mellem 150 -200 km, der kan også forekomme tekniske sektioner, hvor tungen skal holdes lige i munden.
Du er komfortabel med alle betjeningsknapper på motorcyklen, mens du står op
Du er komfortabel ved at køre singletrack og i løse sten.Du kan ride op og ned af moderat stejle bakker og undgår typisk superstejle bakker.
 Her er dog stadig tid til pauser.

Explorer: Lidt som Adventur, men igen lidt mere teknik og flere kilometer. Dvs. færre pauser. Ruterne vil typisk være + 200 km.
Du er komfortabelt med stort set alle forhold såsom vejr, sten, smalle stier, stejle op- eller nedkørsler og bliver ikke bange fordi der er et sving på f.eks. en nedkørsel.
Du er komfortabel at bruge for- og bagbremser samtidigt, lave en kontrolleret udskridning igennem et sving. Kan ride i dybt sand over lange afstande

Rally: Her er ruterne typisk mellem 220 – 300 km, der er flere tekniske passager, mange kilometer og kun et par korte pauser. Du har høje tekniske færdigheder og er udholdende.
Du har oplevet alle typer terræn og er typisk den person, der kan få en MC på tværs eller over stort set alt. Du er ekstremt komfortabel ved at køre single track med sten og sand med høj fart og gerne i timevis

Når alt det er sagt, så kan det hele godt variere på dagen. Regnvejr f.eks. kan gøre at ruterne kortes ned. Men der vil altid være en briefing inden vi kører ud, så du ikke kan være i tvivl om dagens opgave.

Som udgangspunkt kan vores Sverigesture være et rigtig godt sted at opbygge kørefærdigheder og selvtillid. Vi anbefaler typisk at man er med på en Sverigestur inden man f.eks. melder sig på en af de længere ture.